Fönsterputsning – bästa sättet att rengöra dina fönster själv

Fönsterputsning kan vara en knepig uppgift och ganska tråkigt. Dock kan fönsterputs ge ett helt nytt utseende till hemmet. Attraktionskraften av ditt hem ökar genom att erbjuda många vackra glänsande fönster. Oavsett om du anlitar en professionell fönsterputsare eller utför uppgiften själv finns det vissa saker att tänka på vid rengöring av fönster.

Fönsterputsning – städtips för att få dina fönster skinande rena

En av de första saker att notera när du rengör fönster är fönsterputsmedel som du ska använda. Det finns så många olika typer av märken  i snabbköpet att välja på. Men några av de bästa fönsterputsmedlen är faktiskt något man kan blanda ihop själv hemma. Blanda fyra delar av en välkänd rengöringsingrediens såsom tvättsprit, bikarbonat eller vinäger till fyra delar varmt vatten. Detta ger dig en naturlig och effektiv fönsterrengöringslösning som tar bort även de mest envisa fläckar.

Besluta om vilka tillbehör att använda för rengöring av fönster är ofta en stötesten för vissa. Allmänna svampar är ofta rekommenderas, medan ett sämskskinn föredras av många. Men många yrkesverksamma inom fönsterputsning  brukar generellt säga att någon hög kvalitet rengöringsduk är att rekommendera.

När fönstren har rengjorts och fortfarande är något våta, bör de torkas noggrant för att säkerställa att inga ränder eller vatten märken finns kvar på fönstret. Det finns många typer av utrustning som är tillgängliga för att hjälpa med detta, med den mest verksamma  är en gummiskrapa. I teorin är det helt enkelt en bil-vindrutetorkare med ett handtag. En gummiskrapa flyttar eventuellt överflödigt vatten till kanten av fönstret, så att det kan torkas bort.

För en långvarig glans, utöver det faktum att fönstren rengjorts och torkats, bör de poleras med en vanlig papperstidning. Det finns många efterrengöringsprodukter på marknaden för att ge ett skimmrande och glänsande fönster. Men ingen av dem kommer mycket sällan i närheten av de resultat som att gnugga torrt med en tidning över fönstret kan producera.

Ekologiska fönsterrengöringsmedel

Med ett allt större miljötänk runt om i världen, har det blivit möjligt med fler och fler ekologiska fönsterrengöringsmedel. Från naturlig tvättsvamp till fönsterputsningsmedel. Som främst producerats med ekologiska och naturliga ingredienser. Är det lätt att genomföra fönsterputsning av hemmet samtidigt som det är miljövänligt på samma gång.

Anlita professionell fönsterputsare

Om man beslutar att anlita en professionell fönsterputsare, bör du tänka på antalet fönster i ditt hem. Om du bor i ett stort hus som har många fönster kan det vara ganska kostsamt att ha dessa rengöras regelbundet. Dock kan du (om du har tur) få en fönsterputsare att bara rengöra de fönster du ber om. Vilket innebär att du kan rengöra den del av fönstret du kan nå och fönsterputsaren kan rengöra de områden som är mer besvärliga att nå. Kontakta en städfirma i Uppsala som putsar fönster till ett bra pris.

Alla har sitt eget sätt att rengöra fönster. Oavsett om du är en professionell fönsterputsare som tvättar dussintals på dussintals fönster varje dag. Eller en husägare som tvättar fönster någon gång i månaden, så använder man rätt produkter och lägger ner en tillräcklig ansträngning, kommer varje fönster vara skinande rena efteråt.